IMBIROWY KREM Z WARZYW

Zupy krem zazwyczaj jem jesienią i zimą, z rozgrzewającymi przyprawami i grzankami lub podprażonymi nasionami. Dzisiejszy wpis może więc oznaczać jedno… zbliża się jesień 🙂

Choćbym stanęła na głowie, to tego nie zmienię… sorry, taki mamy klimat 😉

KREM Z WARZYW KORZENIOWYCH Z IMBIREM

Przepis na dwie porcje.

2 marchewki
1 mały seler
1 mała pietruszka
plasterek imbiru
kawałek papryczki chilli
duży ząbek czosnku
łyżka oliwy

Warzywa kroimy w kostkę i razem z grubo pokrojonym czosnkiem, papryczką chilli i imbirem smażymy 10-15 minut na łyżce oliwy (mieszając, aby się nie przypaliły), następnie dolewamy wody – nieco ponad poziom warzyw i gotujemy pod przykryciem kolejny kwadrans. Przyprawiamy solą i pieprzem i miksujemy blenderem na gładki krem.

Pestki dyni podprażamy na suchej patelni i posypujemy nimi zupę.

krem z warzyw korzeniowych

Dbajcie o siebie i nie dajcie się jesieni 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s