KOKTAJL Z DYNIĄ I JABŁKAMI

Sycący i orzeźwiający dzięki jabłkom, chociaż dodatek przypraw korzennych potrafi nieźle rozgrzać.

PROPORCJE na dwie porcje

pół szklanki puree z dyni
pół banana
szklanka świeżo wyciśniętego soku z jabłek (ja miałam z domieszką soku z winogron, czyli tzw. przegląd z działki)
dwie łyżki mleka kokosowego
szczypta imbiru i cynamonu

Produkcją puree najlepiej zająć się wcześniej. Aby otrzymać puree z dyni należy dynię pokroić na mniejsze części i oczyścić z pestek, następnie zapiekać ją około godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tak przygotowaną dynię obrać ze skórki (wtedy najłatwiej wyjąć miąższ łyżką) i zmiksować w blenderze.

Wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj chwilę na gładką masę!
Przelej do wysokiej szklanki i delektuj się smakiem.

banana-dynia-koktail

DOBREGO DNIA

Reklamy

4 myśli na temat “KOKTAJL Z DYNIĄ I JABŁKAMI

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s