PASTA Z SEREM KOZIM

Smaczna, prosta w produkcji, idealna na imprezkę – jako dodatek do krakersów, warzyw pokrojonych w słupki, chleba! Pasta z sera ricotta i serka koziego z natką pietruszki i czosnkiem (dużo czosnku!).

NA MAŁĄ MISECZKĘ PASTY

120 – 150 g. ricotty
100 g. pleśniowego sera koziego
pół pęczka natki pietruszki
1-2 ząbki czosnku proponuję dodać jeden i spróbować… ja jestem wielką fanką czosnku 😉
sól, pieprz, skórka otarta z połówki cytryny

Serek kozi pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj, czosnek przepuść przez praskę. Wszystkie składniki pasty wymieszaj w żaroodpornym naczyniu i dopraw odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem oraz skórką cytrynową. Włóż całość do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się przegryzły. Wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Następnie zapiecz pastę (bez przykrycia) przez 20 – 25 minut w temp. 200 st. C.

Przed podaniem wystudź.

ricota-kozi-serPastyDwiePrzepis na drugą pastę ze zdjęcia znajdziesz tu.

Reklamy

4 thoughts on “PASTA Z SEREM KOZIM

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s