NALEŚNIKI RYŻOWE

Dziś w menu coś bez glutenu. Bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej są szybkie, nie rozpadające się i do tego smaczne! Z dużą ilością szpinaku, pieczarkami, fetą, jeszcze większą ilością czosnku i suszonych pomidorów są doskonałym pomysłem na obiad. Całość można zapiec w przecierze pomidorowym!

Smacznego 🙂

Przepis na 6 małych naleśników.

50 g mąki ryżowej
1 jajko
1/2 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
1 łyżka oleju
płaska łyżeczka soli

Wymieszaj dokładnie mleko z jajkiem, dodaj przesianą mąkę i sól, smaż na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.

nalesnik-ryżowy-bg1Jeden suchy naleśnik o średnicy 15 cm ma 55 kcal.

nalesnik-ryzowy-bg2

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s