SER JOGURTOWY

Jest niezwykle delikatny, pasuje zarówno jako baza do past kanapkowych np. z suszonymi pomidorami, pietruszką, czosnkiem, szczypiorkiem, jarmużem, jak i do sernika. Kulki z takiego serka obtoczone w zmielonych orzechach są idealne do sałatek, np. z dynią i burakami.

Jedyne czego potrzebujesz to gęstego jogurtu np. greckiego, świetny jest też Nadbużański (z Kuchni Lubelskiej), gazę lub pieluchę tetrową i trochę czasu.

Jogurt przelej na sitko wyłożone gazą (lub pieluchą tetrową) i wstaw do lodówki, teraz jedyne co Ci pozostaje, to czekać – doba to minimum.
Pamiętaj, aby podłożyć pod sito miskę, ze skapującej serwatki można zrobić koktajl 🙂

serek

Reklamy

One thought on “SER JOGURTOWY

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s